مثبت نیوز - در ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری برای تزریق ماهواره به مدار نیاز به سرعت بیشتری بوده که با توجه به سرعت اعلامی ۷۳۵۰m/s طبیعتا تزریق به مدار انجام نشده است.
ماهوارهبر سیمرغ برای رسیدن به مقصد لازم داشته به سرعت ۷۶۰۰ متر بر ثانیه برسد اما در نهایت سرعت آن به ۷۳۵۰ متر بر ثانیه رسیده. این یعنی فقط مقدار کمی سرعت کم آورده. بنابراین به زودی تا پایان سال شاهد رسیدن ماهوارهبر سیمرغ به اهداف خود خواهیم بود.
ایران تاکنون چند ماهوارهبر را با موفقیت به فضا پرتاب کرده. سالها پیش ماهوارهبر سفیر با موفقیت پرتاب شد و ماهوارههای امید، رصد، نوید و فجر به لطف آن با موفقیت در مدار مورد نظر قرار گرفت. ماهوارهبر پیشگام و پژوهش که الان بازنشسته شدند کپسولهای زیستی را از ایران به فضا رساندند.
پارسال ماهوارهبر قاصد سپاه ماهواره نور۱ را تا مدار مورد هدف حمل کرد. در آینده هم ماهوارهبرهای سریر و سروش به این خانواده اضافه میشوند. نمونههای مشابه قبلی معمولا تا مسافت کمتری و تا حدود ۳۰۰ کیلومتری زمین میتوانستند حرکت کنند.
بنابراین ماهوارههایی که حمل میکردند بعد از سه هفته تا یک ماه از کار میافتاد و سقوط میکرد. برای اینکه ماهوارهها مدت زمان بیشتری در فضا ماندگار شوند نیاز داریم تا ارتفاع بیشتری برویم که الان هدف بین ۴۵۰ تا ۴۷۰ کیلومتری زمین است. هدف ماهوارهبر سیمرغ هم حمل ماهوارهها تا این نقطه است که هنوز میسر نشده. ضمن اینکه دفعات قبل محمولههای سبک و گاهی تا ۵۰ کیلوگرم به فضا حمل میشد اما الان هدف حمل محمولههای سنگینتر و اصطلاحا شامل چند محموله خوشهای است که کار را پیچیدهتر کرده است.
پرتاب ماهوارهبر سیمرغ در حال حاضر از پروژههای وزارت دفاع است. پیش از این اما در دورانی که ماهوارهبرهای ایرانی تا ارتفاع کمتری محمولههای خود را با موفقیت میرساندند متولی سازمان فضایی ایران بود.