مثبت نیوز - تنها دو سال زمان نیاز بود تا آپارات با کاهشی چشمگیر خود را از رتبه ۱۰۰ به ۴۸ الکسا در جهان برساند.
با نگاهی به وبسایتهای میزبانی و پخش ویدئو به شکل آنلاین متوجه میشویم که درحالحاضر تنها یوتیوب و توئیچ رتبههای بالاتری را نسبت به آپارات در اختیار داشته و بهترتیب ردههای ۲ و ۳۴ الکسای جهانی را به خود اختصاص دادهاند.
نباید فراموش کنیم که یوتیوب و توئیچ هر دو به شکل عمومی و برای تمامی کاربرهای اینترنتی در نقاط مختلف دنیا، سرویسهای خود را ارائه میکنند، اما آپارات تمرکز اصلی خود را روی بستر اینترنت ایران قرار داده و اکثریت کاربرهای آن بومی هستند.
آپارات اعلام کرد که این پلتفرم به رکورد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون پخش ویدئو در ماه رسیده است. آپارات در کنار این موارد اعلام کرده ماهانه بیش از یک میلیون قطعه ویدئو در این پلتفرم اشتراکگذاری ویدئو آپلود میشود.
با نگاهی به فهرست برترین وبسایتهای این شاخه با تعداد زیادی میزبان چینی روبهرو میشویم که البته عملکردی بینالمللی نداشته و به شکلی خاص از ویدئوهایی با زبان ماندارین پشتیبانی میکنند.
در این میان میتوان به بیلیبیلی، آیکیی، تودو و یوکو اشاره کرد که بهترتیب رتبههای ۱۱۱، ۱۹۰، ۲۹۶ و ۵۴۱ الکسای جهانی را در اختیار دارند. جدای از این میزبانهای چینی با دیگر نمونههای بینالمللی همچون ویمئو و دیلیموشن مواجه میشویم که باز هم رتبههای پایینتری را نسبت به آپارات در اختیار داشته و جایگاه ۱۵۹ و ۲۴۷ جهانی را به خود اختصاص دادهاند.
آپارات اخیرا ویژگیهایی برای «درآمدزایی از پخش زنده» معرفی کرده که میتوانند آغازگر عصر جدیدی از نحوه تعامل کاربران با این سرویس باشند.
سرویس لایو آپارات تا همین امروز ویژگیهای خوب و مثبتی به کاربرانش ارائه میکرد که پخش زنده با کیفیت اچدی، امکان چت و گفتوگوی زنده کاربران در محیط لایو و سازگاری با نرمافزارهای استریمینگ دسکتاپ و موبایل جزو مهمترینهایشان بوده. اما حالا امکان جدید بلیتفروشی هم آمده که درآمدزایی از این پلتفرم را به مرحلهای بالاتر از تبلیغات شخص ثالث و به شیوه «مستقیم» ارتقا بدهد.
درآمد حاصل از فروش بلیت، به صورت ۳۰-۷۰ (آپارات- تولیدکننده محتوا) تقسیم میشود و آپارات اول هر ماه این درآمدها را محاسبه کرده و ۱۰ روز بعد تسویه میکند.