در این نامه نوشته شده بود:
«طبق اطلاعات واصله از وزارت امور خارجه، کشور ارمنستان اعلام کرده است، بهدلیل تحریمهای ترکیه قصد دارد کالاهای ایرانی را جایگزین ۲۲۵۰ قلم کالای وارداتی خود از کشور ترکیه نماید که این موضوع فرصت بسیار خوبی را برای شرکتهای ایرانی فراهم خواهد کرد. خواهشمند است دستور فرمایید با توجه به سفر وزیر اقتصاد این کشور به تهران به قید فوریت نسبت به تعیین شرکتهای توانمند ایرانی برای صادرات کالا به ارمنستان اقدام مقتضی انجام شود.»
یکی از موانع اصلی ارمنستان برای گسترش تجارت با سایر کشورهای جهان، محصور بودن در خشکی و عدم دسترسی به دریاست.
همین موضوع نیاز ارمنستان را به همسایگان خود بیشتر کرده است. این در حالی است که دو همسایه مهم این کشور؛ یعنی ترکیه و جمهوری آذربایجان، چندان رابطه سیاسی مناسبی با این همسایه شمالی ایران ندارند.
ارمنستان می خواهد لقب قدیمی ببر قفقاز را دوباره زنده کند، به همین به کالاها و محصولات باکیفیت و درجه یک دارد.
در حال حاضر صادرات به این کشور از هر جهت به نفع ایران است.
همسایه شمالی ایران چندان از منابع نفتی، سوختهای فسیلی و گازی برخوردار نیست و به همین دلیل هم همواره بازار خوبی برای صادرات انرژی بوده است.
در شرایطی که تسلط آمریکا بر بانک مرکزی عراق واضح شده و ایران برای دریافت طلبهای خودش از این کشور به مشکل برخورد کرده، شاید روابط تجاری بهتر با ارمنستان بتواند راه گشای مالی ایران باشد.
مردم کشورهای دنیا، مخصوصا شهروندان خاورمیانه چندسالی است به سفر به این کشور روی خوش نشان میدهند، اصلیترین دلیل این اتفاق هم تمرکز بیشتر ارمنستان بر صنعت توریسم است.
از طرفی این کشور نمیتواند به راحتی و به تنهایی نیاز این بخش از صنعتش را برآورده کند، پس حضور ایران به عنوان شریک تجاری مطمئن میتواند سود زیادی داشته باشد.


